ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ / MASTERCLASSES / EVENTS

 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

 

Φάροι και Αχαρτογράφητα Νησιά: Τέταρτο Σύννεφο Μετά τον Ήλιο
Ηλικίες Γ’-ΣΤ’ Δημοτικού (8-12 ετών)

Με τη Βιβιάνα Μηλιαρέση

Το ξέρεις ότι κάποια νησιά πάνω στη γη παραμένουν αχαρτογράφητα; Πού λες να βρίσκονται; Πώς πάμε εκεί; Και αν δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε; Tην πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη παίρνουμε συστατικά από φανταστικούς και πραγματικούς τόπους, τ’ ανακατεύουμε με τα βιώματα μας, τους μυστικούς φόβους και τις κρυφές επιθυμίες μας, και δημιουργούμε με λέξεις, συναισθήματα και συμβολισμούς. Μαθαίνουμε για την προσωποποίηση, την ενσυναίσθηση και την αισθαντική γλώσσα, ενώ έμφαση δίνεται στις διαδικασίες προσαρμογής και της ευελιξίας. Γινόμαστε πειρατέςντετέκτιβ–εξερευνητές με σκοπό στο τέλος του πενθήμερου κύκλου να σας ξεναγήσουμε στα δικά μας, χαρτογραφημένα πλέον, νησιά – φάρους.

Το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής βασίζεται στην αρχή ότι ο κάθε ένας από εμάς είναι εν δυνάμει συγγραφέας. Αν κάποιος μπορεί να αφηγηθεί μια ιστορία, τότε σίγουρα μπορεί και να τη γράψει. Στόχος μας είναι να πείσουμε τα παιδιά ότι εφ’ όσον σκέφτονται κάτι με το μυαλό τους, τότε σίγουρα μπορούν και να το γράψουν με το χέρι τους!

Διάρκεια camp: πέντε 3ωρες συναντήσεις (σύνολο 15 ώρες)
Ημερομηνίες camp: Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017
Ώρες: 10.00 – 13.00
Κόστος συμμετοχής: 80€ (+24% ΦΠΑ) - Έκπτωση 10στο 2ο αδερφάκι

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ info@faro.gr

 

 

 

 

THAI YOGA MASSAGE

Η Μαρίνα Κουτίβα και η Μαρία Παπαδοπούλου μετά από το ταξίδι τους στην Ταϋλάνδη και ολοκληρώνοντας έναν κύκλο μαθημάτων στο Συνεργατικό Στούντιο Λάθος Κίνηση, συνεχίζουν με χαρά να μοιράζονται το άγγιγμα σε ένα σεμινάριο ταυλανδέζικου μασάζ και των εφαρμογών του σε κινητικό επίπεδο στο φιλόξενο Πολυχώρο Fårö.

Το Thai Yoga Massage είναι ένα είδος “ιερού χορού” μεταξύ δύο ανθρώπων που συναντήθηκαν για να ξεμπλοκάρουν μια στάσιμη μορφή ενέργειας στο σώμα. Αποτελεί μία πιο εξελιγμένη και εμπλουτισμένη εκδοχή του παραδοσιακού ταϋλανδέζικου μασαζ, μία αρχαία Ανατολίτικη θεραπευτική τεχνική (Ινδία & Ταυλάνδη). Βασισμένο στην σωστή και ωφέλιμη χρήση της αναπνοής και του φυσικού βάρους του σώματος, το Thai Yoga Massage δουλεύει με πιέσεις κατά μήκος των ενεργειακών γραμμών και εφαρμόζει παθητικές διατάσεις, εξερευνώντας το εύρος κίνησης των αρθρώσεων, μαλακώνοντας τους μύες και ανακουφίζοντας πιθανές μυοσκελετικές παθήσεις. Σημαντικός παράγοντας είναι το χτίσιμο μιας σχέσης εμπιστοσύνης μέσω του αγγίγματος, και η άφεση του “δέκτη” του μασάζ, έτσι ώστε ο “δότης” να μπορέσει όντως να προσφέρει. Οι ρόλοι ''giver'' και ''receiver'' στην πραγματικότητα εναλλάσσονται, καθώς δημιουργείται ένας βουβός διάλογος μεταξύ των σωμάτων με ενεργή ακοή και σεβασμό στην μοναδικότητα του καθε σώματος και της ιστορίας που αυτό φέρει. 

Το σεμινάριο θα είναι επικεντρωμένο στην αποσυμπίεση εντάσεων στη μέση και την κινητοποίηση του ισχύου με πιέσεις, μαλάξεις, διατάσεις ή κινητοποιήσεις , καθώς επίσης και στοιχεία dynamic thai massage. Θα δοθεί και υποστηρικτικό έντυπο υλικό (manual με τις θέσεις που θα προτείνουμε , ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να κάνουν πρακτική εξάσκηση του μασάζ και μετά το πέρας του σεμιναρίου). Στο τελευταίο μέρος του σεμιναρίου, θα εφαρμόσουμε και θα μετατρέψουμε αυτήν την πληροφορία σε κινητικούς κώδικες ,όπου χρησιμοποιώντας ενα ξεκούραστο κι αποσυμπιεσμένο πλέον σώμα, το θεραπευτικό sequencing του ταυλανδέζικου μασαζ αποτελεί οδηγία και αφορμή για κίνηση ως απόρροια της φυσικότητας της αναπνοής και αναγκαίας λειτουργικότητας του σώματος.

Κόστος συμμετοχής:

60€ (+24% ΦΠΑ)

50€ (+24% ΦΠΑ) για φοιτητές και ανέργους

Ημέρες & ώρες διεξαγωγής:

Δευτέρα 3 Ιουλίου, 18.00-21.30

Τρίτη 4 Ιουλίου, 18.00-21.30

Sign up for Fårö Newsletters

Έ β ρ ο υ   1 4 ,  
Μ έ γ α ρ ο   Μ ο υ σ ι κ ή ς
Α θ ή ν α ,   1 1 5 2 7 ,
T   2 1 0 7 7 1 7 5 4 4
i n f o @ f a r o . g r

Instagram Follow
Επικοινωνηστε μαζι μας