ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ

Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θέατρο στην RESAD της Μαδρίτης και κινηματογράφο στην Αθήνα και στην EICTV της Κούβας. Συμμετείχε στα Berlinale Talent Campus και Sarajevo Talent Campus.
Από το 2006 εργάζεται ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το 2011 ολοκλήρωσε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, την κωμωδία Ο ΞΕΝΑΓΟΣ η οποία προβλήθηκε σε πάνω από 20 Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ. To 2018 το ντοκιμαντέρ του ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. 
Το 2019 ολοκλήρωσε τον ΑΠΟΣΤΡΑΤΟ, τη δεύτερη μεγάλου μήκους μυθοπλασία του. Η ταινία συμμετείχε στο Διεθνές Διαγωνιστικό του 60ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης όπου απέσπασε το Βραβείο Κοινού και το Βραβείο Νεότητας της επιτροπής φοιτητών του ΑΠΘ ενώ βραβεύτηκε με το Βραβείο ΙΡΙΣ καλύτερου σεναρίου. 
To 2014 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο ΕΦΤΑ ΨΥΧΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ από τις εκδόσεις POLARIS το οποίο βρίσκεται σε στάδιο development ως ταινία animation μεγάλου μήκους. Από το 2015 διδάσκει σενάριο στο τμήμα Filmmaking της SAE Athens. 
Η νέα ταινία του, η κωμωδία ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΚΑΡΜΕΝ, συμμετέχει στο Crossroads Co-production Forum του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Έ β ρ ο υ   1 4 ,  
Μ έ γ α ρ ο   Μ ο υ σ ι κ ή ς
Α θ ή ν α ,   1 1 5 2 7 ,
T   2 1 0 7 7 1 7 5 4 4
i n f o @ f a r o . g r

Επικοινωνηστε μαζι μας