ΑΝΝΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΟΥ

ΑΝΝΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΟΥ

Η Άννα Παντελάκου είναι Θεωρητικός και Ιστορικός τέχνης, με σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο Université de Picardie Jules Verne της Γαλλίας και σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα Ιστορίας της Τέχνης για ενήλικες και παιδιά.

Έχει σχεδιάσει και εισηγηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 200 χρόνια Νεοελληνική τέχνη για παιδιά ΣΤ’ Δημοτικού υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με την στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, το οποίο παρακολούθησαν δημοτικά σχολεία από όλες τις περιφέρειες της χώρας (Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2021).

Έχει εργασθεί ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων Ιστορίας της Τέχνης σε ιδιωτικό ΙΕΚ και έχει πραγματοποιήσει το εισαγωγικό σεμινάριο με τίτλο «Δυναμικές γυναίκες της τέχνης» με θέμα το έργο γυναικών εικαστικών του 20ου και 21ου αιώνα (Νοέμβριος 2020). Από πολύ νέα, έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς φορείς, όπως Εθνικό Θέατρο, Φεστιβάλ Αθηνών, Athens Biennale, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το 2017 έκανε την πρακτική της άσκηση, μέσω του προγράμματος Erasmus Placement στο Museu Picasso της Βαρκελώνης. Παράλληλα, από συνεργασίες της, όπως με τον επιμελητή Χριστόφορο Μαρίνο και την Α.Σ.Κ.Τ. για την έκθεση "Απόφοιτοι 2011-2012", με την Documenta14 και τη γκαλερί State of Concept απέκτησε σημαντική εμπειρία στην επιμέλεια εκθέσεων και τη σύγχρονη τέχνη. Έχει ολοκληρώσει επιμορφώσεις, όπως το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ (σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης) Μουσείο και Παιδί, τα Massive Open Online Courses του Museum Sector Alliance (Mu.SA Project) Essential Digital Skills for Museum Professionals και το εννιάμηνο πρόγραμμα μεταπτυχιακής εξειδίκευσης και κατάρτισης Θεραπεία μέσω Τέχνης με Έμφαση στα Εικαστικά του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κοινωνική και Πολιτισμική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα κινούνται γύρω από τη διεπιστημονικότητα στην τέχνη, τη συνομιλία αυτής με την ανθρωπολογία και την ψυχανάλυση. Διδάσκει την ελληνική γλώσσα σε γαλλόφωνους και αγγλόφωνους στην εταιρεία Livin’ Lovin’. Γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά, μεγάλωσε στην Αθήνα και γράφει ιστορίες για παιδιά.

 

 

Sign up for Fårö Newsletters

Έ β ρ ο υ   1 4 ,  
Μ έ γ α ρ ο   Μ ο υ σ ι κ ή ς
Α θ ή ν α ,   1 1 5 2 7 ,
T   2 1 0 7 7 1 7 5 4 4
i n f o @ f a r o . g r

Instagram Follow
Επικοινωνηστε μαζι μας