ΑΝΝΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΟΥ

ΑΝΝΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΟΥ

Η Άννα Παντελάκου είναι Θεωρητικός και Ιστορικός τέχνης, με σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο Université de Picardie Jules Verne της Γαλλίας, και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Κοινωνική Ανθρωπολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Τα τελευταία χρόνια σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα/σεμινάρια με θέματα από την Ιστορία της Τέχνης για ενήλικες και παιδιά (όπως το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 200 χρόνια Νεοελληνική τέχνη, υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και με την στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, 2021).

Από πολύ νέα, έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς φορείς, όπως Εθνικό Θέατρο, Φεστιβάλ Αθηνών, Athens Biennale, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το 2017 έκανε την πρακτική της άσκηση, μέσω του προγράμματος Erasmus Placement στο Museu Picasso της Βαρκελώνης. Παράλληλα, από συνεργασίες της, όπως με την Α.Σ.Κ.Τ., την Documenta14, τη γκαλερί State of Concept απέκτησε σημαντική εμπειρία στην επιμέλεια εκθέσεων και τη σύγχρονη τέχνη.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα κινούνται γύρω από τη σχέση της τέχνης με την ψυχανάλυση.

Γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά, μεγάλωσε στην Αθήνα.

 

 

Έ β ρ ο υ   1 4 ,  
Μ έ γ α ρ ο   Μ ο υ σ ι κ ή ς
Α θ ή ν α ,   1 1 5 2 7 ,
T   2 1 0 7 7 1 7 5 4 4
i n f o @ f a r o . g r

Επικοινωνηστε μαζι μας