ΧΑΡΙΤΩΝ ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ

ΧΑΡΙΤΩΝ ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ

Ο Χαρίτων Μπεκιάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Από το 2001 ως το 2005 σπούδασε Γλυπτική στο Camberwell College of Arts, London και στο Canterbury Christ Church University (BA Hons) της Αγγλίας, από όπου και αποφοίτησε με βαθμό First Class.  Από τo 2005 ως το 2006 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές Γλυπτικής στο ίδιο πανεπιστήμιο.
Από το 2014 εργάζεται ως βοηθός εργαστηρίου γλυπτικής στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, Deree και παράλληλα, ως freelance concept designer σε ταινίες μικρού μήκους και διαφημίσεις για διάφορες εταιρείες παραγωγής και διαφημιστικές εταιρείες. Το 2013 ήταν επικεφαλής σχεδιαστής της Kyttaro games για το ηλεκτρονικό παιγνίδι Droidscape Basilica για iOS.
Το 2012 παρουσίασε στη gallery Genesis την πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο ‘Empathy [ενσυναίσθηση]’.
Το 2012 εικονογράφησε την  ποιητική συλλογή “27, ή ο άνθρωπος που πέφτει” του Γιάννη Ευθυμιάδη που κυκλοφόρησε απ’ τις εκδόσεις της ‘Μικρής Άρκτου’ και παρουσιάστηκε μαζί με τα πρωτότυπα σχέδια το Μάιο στη gallery Genesis.
Από το 2011 εικονογραφεί για τις εκδόσεις της 'Μικρής Άρκτου' τη βιβλιοφιλική σειρά χρηστικών αντικειμένων ΙΑΝΟSART της αλυσίδας βιβλιοπωλείων ‘ΙΑΝΟΣ’.
Από το 2006 λαμβάνει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει φιλοτεχνήσει τρία μνημεία στην Αττική και έχει συνεργαστεί με εκδοτικούς οίκους και περιοδικά πανελλήνιας κυκλοφορίας.
Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

 

 

Sign up for Fårö Newsletters

Έ β ρ ο υ   1 4 ,  
Μ έ γ α ρ ο   Μ ο υ σ ι κ ή ς
Α θ ή ν α ,   1 1 5 2 7 ,
T   2 1 0 7 7 1 7 5 4 4
i n f o @ f a r o . g r

Instagram Follow
Επικοινωνηστε μαζι μας