ΒΙΚΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

ΒΙΚΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

Η Βίκυ Γεωργιάδου είναι σκηνοθέτις και δασκάλα υποκριτικής. Σπούδασε στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και του Πανεπιστημίου του Κεντ στην Αγγλία. Το 2002, έβαλε μέρος στο “International Residency” Νέων Συγγραφέων και Σκηνοθετών του Royal Court Theatre και στο “Φόρουμ Νέων Σκηνοθετών” του Wiener Festwochen.

Από το 1993 ως το 2000 εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στην Πειραματική Σκηνής της "Τέχνης" Θεσσαλονίκης, στην Actors Touring Company του Λονδίνου και στο Trinity College του Δουβλίνου, στη νέα "Σκηνή" του Λευτέρη Βογιατζή, στο Εθνικό Θέατρο και στο Θέατρο του Νότου.

Έχει σκηνοθετήσει τα έργα:  Πυρετός του Γουάλας Σων (Θεατρικός Οργανισμός Στιγμή) Κόλπερτ του Ντάβιντ Γκίζελμαν, Χειμώνας του Γιον Φόσσε, Push-up του Ρόλαντ Σίμμελπφενιχ, Έρωτες του Άρτουρ Σνίτσλερ, Πολύ Μακριά της Κάριλ Τσέρτσιλ, Πουπουλένιος του Μάρτιν ΜακΝτόνα (Θέατρο του Νότου), Μαυροπούλι του Ντέιβιντ Χάροουερ και Φύλλα από Γυαλί του Φίλιπ Ρίντλεϋ (Απλό Θέατρο), Κρυψώνες (Η τελευταία Μάρθα του Αλέξη Σταμάτη και Το πράσινό μου το φουστανάκι της Λένας Κιτσοπούλου) και Απαλλαγή της Λίντα ΜακΛιν (Θεατρικός Οργανισμός Πράξη), Σάββατολαντ της Λένας Κιτσοπούλου (Project “Δέκα Εντολές”, Εθνικό Θέατρο), Το Πιστοποιητικό του Νικολάι Έρντμαν (“Θεατρομηχανή”-Από Μηχανής Θέατρο), Μικροπράγματα του Έντα Γουόλς (Φεστιβάλ Αθηνών), Βόυτσεκ του Γκέοργκ Μπύχνερ (Ομάδα Ακάρεα), Έπρεπε να είχα του Φραντς Κάφκα, Μια Άγνωστη από τον Σηκουάνα και Νέοι χωρίς Θεό του Έντεν φον Χόρβατ (Ομάδα Πάλσαρ), το Κτίσμα του Φραντς Κάφκα (Φεστιβάλ Αθηνών) και την Ντύρντρα του Ουίλλιαμ Μπάτλερ Γέητς (Ομάδα Πάλσαρ).

Από το 1999 ανήκει στη διδακτική ομάδα της Δραματικής Σχολής “Αρχή” και έχει επίσης διδάξει το μάθημα της Υποκριτικής στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. (2006-2011), στη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. (2009-2010) και στο Ωδείο Αθηνών (2015-2017).

Έχει διδάξει σε σεμινάρια Υποκριτικής στο “Σχήμα εκτός Άξονα” Θεσσαλονίκης, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.vickygeorgiadou.com

 

Sign up for Fårö Newsletters

Έ β ρ ο υ   1 4 ,  
Μ έ γ α ρ ο   Μ ο υ σ ι κ ή ς
Α θ ή ν α ,   1 1 5 2 7 ,
T   2 1 0 7 7 1 7 5 4 4
i n f o @ f a r o . g r

Instagram Follow
Επικοινωνηστε μαζι μας