Εισηγητής:  Δημήτρης Μπούρας

Το Filmanalysis: the anatomy of movie επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Faro με έναν νέο κύκλο σεμιναρίων δίωρης διάρκειας το καθένα με εισηγητή τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Μπούρα. Σκοπός του Filmanalysis είναι να διευρύνει τη ματιά του μέσου θεατή του κινηματογράφου και να τον φέρει κοντά στον κριτικό.
Ο νέος κύκλος σεμιναρίων είναι μοιρασμένος σε δύο ενότητες. Στην πρώτη θα δοθεί έμφαση στην ανάλυση χαρακτηριστικών γνωστών ταινιών σε σύγκριση ή σε αντιπαράθεση μεταξύ τους. Για παράδειγμα, ο «Ταξιτζής» του Μάρτιν Σκορσέζε θα βρεθεί απέναντι στον «Γυμνό» του Μάικ Λι ενώ ο «Υπέροχος  Γκάτσμπι» ανάμεσα στον «Σημαδεμένο» και τον «Πολίτη Κέιν». Στη δεύτερη ενότητα θα αναλυθούν πλευρές του έργου γνωστών δημιουργών.
Το Filmanalysis θα αποφύγει τις στενές θεωρητικές προσεγγίσεις φιλοδοξώντας να γίνει μια περιήγηση σε μια ονειρική πραγματικότητα, που είναι και η πιο γοητευτική πλευρά του κινηματογράφου. Στα σεμινάρια θα χρησιμοποιηθεί οπτικοακουστικό υλικό.

Ημερομηνία έναρξης: Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 
Μέρες & ώρες σεμιναρίου: Πέμπτη, 19.00-21.00
Διάρκεια σεμιναρίου: 8 δίωρες συναντήσεις (συνολικά 16 ώρες)
Κόστος συμμετοχής: 120€ + ΦΠΑ και 100€ + ΦΠΑ για φοιτητές και ανέργους (παρέχουμε τη δυνατότητα εξόφλησης σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις)

 

Έ β ρ ο υ   1 4 ,  
Μ έ γ α ρ ο   Μ ο υ σ ι κ ή ς
Α θ ή ν α ,   1 1 5 2 7 ,
T   2 1 0 7 7 1 7 5 4 4
i n f o @ f a r o . g r

Επικοινωνηστε μαζι μας