ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ

Εισηγητής: Βίκυ Γεωργιάδου

Αναλύοντας Θεατρικά Κείμενα:
Σεμινάριο ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΒΙΚΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, ΑΛΛΟΣ ΤΟΠΟΣ, ΙΔΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ
(δέκα 3ωρες συναντήσεις)

Κάνοντας ένα δραματουργικό περίπατο σε σημαντικά έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, επισκεπτόμαστε τις ιστορικές συνθήκες που γέννησαν αυτά τα έργα, ανιχνεύουμε το πλέγμα των σχέσεων ανάμεσα στους χαρακτήρες και φωτίζουμε τους ψυχισμούς των θεατρικών προσώπων, για να αναγνωρίσουμε κομμάτια της πραγματικότητάς μας και στοιχεία των ανθρώπων του σήμερα.

Παρατηρούμε πως ο χώρος στα έργα αλλάζει καθώς οι αιώνες περνούν. Απ’ το δάσος πηγαίνει στο σαλόνι, από παλάτια πηγαίνει σε καλύβες και φτάνει σε δυστοπικούς κόσμους του μέλλοντος. Παραμένει αναλλοίωτη ωστόσο μια κομβική επιθυμία που βρίσκεται στον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης: Η αναζήτηση της ελευθερίας και το όνειρο ενός κόσμου αλήθειας και δικαίου.

Η διαδικασία προσέγγισης μπορεί να περιλαμβάνει και απλές υποκριτικές ασκήσεις, η χρήση των οποίων έχει στόχο την ενεργοποίηση μιας πιο οξυμένης αντίληψης όσον αφορά την κατανόηση των χαρακτήρων και τη γνωριμία με εργαλεία που προσφέρουν καθαρότητα και ακρίβεια στην επιθυμία να αφηγηθείς μια ιστορία.

Η βασική δεξαμενή των έργων που θα χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία περιλαμβάνει τα εξής κείμενα: Όπως αγαπάτε του Σαίξπηρ, Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου, Φουέντε Οβεχούνα του Λόπε ντε Βέγκα, Δον Κάρλος και Έρωτας και Ραδιουργία του Σίλλερ, Λεόντιος και Λένα του Μπύχνερ, Συμφορά από το πολύ μυαλό του Γκριμπογιέντοφ, Τέλος Παιχνιδιού του Μπέκετ, Πολύ Μακριά της Κάρυλ Τσέρτσιλ και Blasted της Σάρα Κέην.

Συμπληρωματική δεξαμενή συσχετισμών και αντιστίξεων μπορεί να αποτελέσουν τα κείμενα: Ο Θάνατος του Δαντόν του Μπύχνερ, Ένας Εχθρός του Λαού του Ίψεν, Οι Υφαντές του Χάουπτμαν, Στο βυθό του Γκόρκι, Πίστη, Αγάπη, Ελπίδα του Χόρβατ και H Αγία Ιωάννα των σφαγείων του Μπρεχτ.

Διάρκεια σεμιναρίου: δέκα 3ωρες συναντήσεις (30 ώρες)
Κόστος συμμετοχής (συνολικό): 135€ (+ΦΠΑ) και 120€ (+ΦΠΑ) για φοιτητές & ανέργους
Ημέρες & ώρες σεμιναρίου: Παρασκευή, 18.00-21.00 (9/2-20/4)
*η πρώτη συνάντηση στις 9/2 μπορεί να λειτουργήσει ως γνωριμίας
**υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης σε δόσεις μέχρι και την τελευταία μέρα του σεμιναρίου


Πληροφορίες & συμμετοχές:
Έβρου 14, 11527
210 7717544
info@faro.gr

 

Sign up for Fårö Newsletters

Έ β ρ ο υ   1 4 ,  
Μ έ γ α ρ ο   Μ ο υ σ ι κ ή ς
Α θ ή ν α ,   1 1 5 2 7 ,
T   2 1 0 7 7 1 7 5 4 4
i n f o @ f a r o . g r

Instagram Follow
Επικοινωνηστε μαζι μας