ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΡΑΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ: Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Εισηγήτρια: Βίκυ Γεωργιάδου
Φθινόπωρο 2019

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΡΑΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ  | Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ:  
ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΟ ΦΩΣ Ή ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ

Ποιος είμαι, από που έρχομαι, που πάω, τι κάνω: τέσσερα απλά όσο και τρομακτικά ερωτήματα που τροφοδοτούν τον ορισμό της έννοιας της ταυτότητας.

Αυτός ο πυλώνας όμως της ύπαρξης φέρει τρομερά ασταθή και ρευστά χαρακτηριστικά. Η περιπέτεια του ορισμού της ταυτότητας τροφοδότησε το υλικό σπουδαιών συγγραφέων ανά τους αιώνες, αναδεικνύοντας τη διαρκή πάλη του ανθρώπου ανάμεσα στη μικρότητα και το μεγαλείο, την προσδοκία και την καταστροφή, την ευθύνη και την αδιαφορία, τη βεβαιότητα και την αμφιβολία, τη συγκρότηση και την τρέλα.

Άλλοτε η σύμπτωση ή η μοίρα, άλλοτε η μνήμη και η λειτουργία της, άλλοτε η εισβολή του ονείρου στην πραγματικότητα, άλλοτε τα κοινωνικά προσωπεία και άλλοτε ακόμη και το θέμα της κλωνοποίησης έδωσαν έναυσμα σε θεατρικούς συγγραφείς να τολμήσουν την τρομακτική όσο και αναγκαία επίσκεψη στον πολυδιάστατο κόσμο της ταυτότητας.

Τα κείμενα που θα μελετηθούν στις συναντήσεις είναι:
Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή, Αμφιτρύων του Μολιέρου, Πενθεσίλεια του Χάινριχ φον Κλάιστ, Η Ζωή είναι Όνειρο του Καλντερόν, Φρεναπάτη του Πιερ Κορνέιγ και του Τόνυ Κούσνερ, Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε του Λουΐτζι Πιραντέλλο, Παλιοί Καιροί του Χάρολντ Πίντερ, Ο Επιθεωρητής έρχεται του Τζον Πρίσλεϋ, Ρινόκερος του Ευγένιου Ιονέσκο και Ένας αριθμός της Κάρυλ Τσώρτσιλ.

Παράλληλα με την παρουσίαση και την ανάλυση των έργων, επισκεπτόμαστε τις ιστορικές συνθήκες που γέννησαν τα κείμενα και γνωριζόμαστε με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε συγγραφέα. Επίσης, ανιχνεύουμε το πλέγμα των σχέσεων ανάμεσα στους χαρακτήρες, προκειμένου να αναγνωρίσουμε κομμάτια της πραγματικότητάς μας και διαχρονικά στοιχεία στη λειτουργία του ανθρώπινου ψυχισμού. 

Τέλος, η διαδικασία περιλαμβάνει και αναφορές την ιστορία της υποκριτικής και των συστημάτων που αναπτύχθηκαν κατά καιρούς στην προσπάθεια των καλλιτεχνών να βρουν τον κατάλληλο τρόπο να αφηγηθούν μια ιστορία. 

Ημέρες και ώρες μαθημάτων:
Παρασκευή 18.00-21.00
Έναρξη σεμιναρίου: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019
Λήξη σεμιναρίου: Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Κόστος συμμετοχής:
165€ (+24% ΦΠΑ)
145€ (+24% ΦΠΑ)
*Το ποσό μπορεί να εξοφληθεί σε τρεις ισόποσες δόσεις (των 55€ και των 48,50€ + ΦΠΑ αντίστοιχα)

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω συγκεκριμένου αριθμού θέσεων.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

Sign up for Fårö Newsletters

Έ β ρ ο υ   1 4 ,  
Μ έ γ α ρ ο   Μ ο υ σ ι κ ή ς
Α θ ή ν α ,   1 1 5 2 7 ,
T   2 1 0 7 7 1 7 5 4 4
i n f o @ f a r o . g r

Instagram Follow
Επικοινωνηστε μαζι μας