ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

Εισηγήτρια: Βίκυ Γεωργιάδου
Φθινόπωρο 2019 - Άνοιξη 2020

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΟΛΟΥ

Στόχος του κύκλου αυτού είναι η δημιουργία ενός χώρου συνάντησης μιας ομάδας εφήβων που θα εξερευνήσουν μια σειρά από διαδρομές θεατρικής έκφρασης.

Τα βασικά εργαλεία του τρόπου καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και παιδαγωγικής προσέγγισης περιλαμβάνουν:
1. Μια μελετημένη και μεθοδική σειρά υποκριτικών ασκήσεων και παιχνιδιών που στόχο έχουν να γνωρίσουν στον έφηβο τα βασικά στάδια της λειτουργίας του ηθοποιού και κυρίως να του κεντρίσουν την περιέργεια για το πως πυροδοτείται η λειτουργία της φαντασίας και η δημιουργικότητα σε ένα χώρο όπου συνυπάρχουν η πειθαρχία και η ελευθερία.

2. Ασκήσεις αλληλεξάρτησης, αντίληψης του άλλου και του χώρου που στόχο έχουν να καταστήσουν σημαντική και αναγκαία τη λειτουργία του συνόλου, τη σημασία του άλλου και το σεβασμό απέναντι στις συλλογικές λειτουργίες. Να βοηθήσουν εν τέλει τους συμμετέχοντες να βιώσουν πρακτικά το γεγονός ότι ο χώρος του θεάτρου είναι ένας χώρος συλλογικής αφήγησης όπου κυρίαρχη είναι η ομάδα και όχι η μονάδα.

3. Ασκήσεις που στόχο έχουν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με κείμενα και διαφορετικές μορφές ποιητικής έκφρασης, προκειμένου οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν τη συμπύκνωση που απαιτεί η αφήγηση μιας ιστορίας και την φροντίδα που απαιτεί η καλλιτεχνική έκφραση της εγγενούς ανάγκης του ανθρώπου να μοιραστεί με τους άλλους.

Τα κείμενα και το θέμα γύρω από τα οποία θα αναπτυχθούν οι παραπάνω τρόποι θα επιλεγούν ανάλογα με τις ανάγκες, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς της ομάδας.

Παιδαγωγικός στόχος της συνολικής διαδικασίας που θα διαρκέσει 5 μήνες δεν είναι μια παράσταση με επίσημους όρους που μπορεί να εγκλωβίσει τη δημιουργικότητα των συμμετεχόντων αλλά μια ανοιχτή παρουσίαση της διαδικασίας δουλειάς και των τρόπων καλλιτεχνικής έκφρασης που ανακάλυψαν και επεξεργάστηκαν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των συναντήσεων. 

Διάρκεια εργαστηρίου: είκοσι τρίωρες συναντήσεις
Έναρξη εργαστηρίου: Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019
Λήξη εργαστηρίου: Σάββατο 28 Μαρτίου 2020
Ώρες διεξαγωγής: 16.00 - 19.00
Κόστος συμμετοχής (60 ώρες):
300€ (+24% ΦΠΑ)

*Το ποσό μπορεί να εξοφληθεί σε πέντε μήνιαιες δόσεις των 60€ (+ 24% ΦΠΑ).

Sign up for Fårö Newsletters

Έ β ρ ο υ   1 4 ,  
Μ έ γ α ρ ο   Μ ο υ σ ι κ ή ς
Α θ ή ν α ,   1 1 5 2 7 ,
T   2 1 0 7 7 1 7 5 4 4
i n f o @ f a r o . g r

Instagram Follow
Επικοινωνηστε μαζι μας