Εισηγητής: Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης | Ethnofest
Χειμώνας 2023

Το σεμινάριο “Ethno-Cine: Ανθρωπολογία & Κινηματογράφος” το έχετε αγαπήσει και έχει γίνει δικαίως ένα seminar classic. O νέος κύκλος επιστρέφει με τη νέα χρονιά για να μας ξεναγήσει στο θαυμαστό κόσμο της οπτικής ανθρωπολογίας, του εθνογραφικού κινηματογράφου και της πολυμεσικής εθνογραφίας μέσα από διαλέξεις, προβολή ταινιών και ανοιχτές δημιουργικές συζητήσεις.

Στο πλαίσιο των συναντήσεών μας, θα ακολουθήσουμε την ιστορική πορεία του εθνογραφικού κινηματογράφου, θα δούμε πώς η τεχνολογία επηρέασε την εξέλιξη της οπτικής ανθρωπολογίας και θα λάβουμε μια γενική επιμόρφωση για την χρήση των οπτικοακουστικών μέσων στις κοινωνικές επιστήμες. Θα συζητήσουμε αναλυτικά για τις εξελίξεις και τις καινοτομίες στην ιστορία του κινηματογράφου, του ντοκιμαντέρ και των εθνογραφικών ταινιών σε συνδυασμό με το τεχνολογικό, επιστημολογικό και αισθητικό πλαίσιο στο οποίο εμφανίστηκαν, ώστε να αποκτήσουμε μια συνολική εικόνα για την ιστορική πορεία αλλά και τις θεωρητικές προσεγγίσεις του κλάδου της οπτικής ανθρωπολογίας.

Η προβολή και η συζήτηση ταινιών θα έχει κεντρικό ρόλο σε ολόκληρη τη διαδικασία του σεμιναρίου.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, Διδάκτορας Ανθρωπολογίας, Συνιδρυτής και Διευθυντής του οργανισμού Ethnofest και το ομώνυμου Φεστιβάλ.

Διάρκεια σεμιναρίου: 
Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 - Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Μέρες & ώρες σεμιναρίου: Πέμπτες, 19.00-22.00

Κόστος συμμετοχής:
160€ (+24% ΦΠΑ) και 140€ (+24%ΦΠΑ) για φοιτήτριες/φοιτητές και άνεργες/ανέργους (η θέση κατοχυρώνεται με κατάθεση προκαταβολής)

*Το σεμινάριο είναι υβριδικό και θα διεξαχθεί δια ζώσης με τη δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχήςΓια περισσότερες πληροφορίες και αναλυτική περιγραφή της ύλης του σεμιναρίου απευθυνθείτε στο info@faro.gr

Έ β ρ ο υ   1 4 ,  
Μ έ γ α ρ ο   Μ ο υ σ ι κ ή ς
Α θ ή ν α ,   1 1 5 2 7 ,
T   2 1 0 7 7 1 7 5 4 4
i n f o @ f a r o . g r

Επικοινωνηστε μαζι μας