Εισηγήτρια: Άννα Παντελάκου
Φθινόπωρο 2022

Στο νέο σεμινάριο τέχνης που ξεκινάει τον Οκτώβρη, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να μελετήσουμε από κοινού την τέχνη μέσα από το φακό του διαθεματικού φεμινισμού.

Επίκεντρό μας θα είναι δημιουργοί των οποίων το εικαστικό έργο έχει παραγκωνιστεί από το κυρίαρχο αφήγημα της δυτικής ιστορίας της τέχνης, αποσιωπηθεί εντός των ακαδημαϊκών κύκλων, εκτεθεί λιγότερο σε θεσμούς, ή/και ερευνηθεί λιγότερο από ένα ευρύτερο κοινό εξαιτίας πτυχω΄ν των ταυτοτήτων τους, όπως το φύλο, η φυλή, η θρησκεία. Ο διαθεματικός φεμινισμός θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα αυτών των γυναικών, των θηλυκοτήτων, των καλλιτέχνιδων των οποίων το έργο είναι άρρηκτα συνυφασμένο με τις πολλαπλές πτυχές των ταυτοτήτων τους. Μέσα επίσης από τα προτάγματα του διαθεματικού φεμινισμού και με αφορμή την επικαιρότητα των έργων που θα παρουσιαστούν, θα επεξεργαστούμε συλλογικά νέους τρόπους μελέτης και έρευνας της ιστορίας της τέχνης. Θα κινηθούμε ιστορικά στα μονοπάτια των πρωτοποριών, στην Ευρώπη, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Λατινική Αμερική, θα εξετάσουμε λιγότερα γνωστά κινήματα στην τέχνη, όπως το Harlem Renaissance, θα αφιερώσουμε συναντήσεις στις αναπηρίες και την ψυχική υγεία. 

Όλες οι ατομικότητες είναι ευπρόσδεκτες και δε χρειάζεται να έχουν γνώσεις του διαθεματικού φεμινισμού. Αρκεί να υπάρχει η όρεξη για συζήτηση και ενδιαφέρον για νέους τρόπους προσέγγισης της τέχνης και της ιστορίας της.  

 

Ημερομηνία Έναρξης Συναντήσεων:
Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022, 19:00 - 21.30

Αριθμός Συναντήσεων: 12

Κόστος Συμμετοχής:
220€ (+24% ΦΠΑ)
200€  (+24% ΦΠΑ για φοιτήτριες / φοιτητές και κατόχους κάρτας ανεργίας)

*Το εργαστήριο γίνεται δια ζώσης ενώ δίνεται η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης

**Επικοινωνείστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για τους τίτλους/θεματικές της κάθε συνάντησης

Έ β ρ ο υ   1 4 ,  
Μ έ γ α ρ ο   Μ ο υ σ ι κ ή ς
Α θ ή ν α ,   1 1 5 2 7 ,
T   2 1 0 7 7 1 7 5 4 4
i n f o @ f a r o . g r

Επικοινωνηστε μαζι μας