Εισηγήτρια: Ιωάννα Σοφρά
Φθινόπωρο 2022

Η θηλυκότητα που δημιουργεί το αύριο...

Πώς οι δημιουργικές θηλυκότητες εκφράζονται και ενισχύονται μέσα από τη μόδα;

Τα χαρακτηριστικά τους διοχετεύονται μεταξύ άλλων και στον τρόπο με τον οποίο επιλέγουν να ντύσουν και να εκθέσουν τα σώματά τους σε έναν κόσμο κατασκευασμένο πάνω σε πατριαρχικά θεμέλια. 

Οι θηλυκές ποιότητες, εύφορες και δημιουργικές, βρίσκουν τρόπους να αγωνίζονται για να εκφραστούν ελεύθερα. Μετά από περίπου δύο αιώνες φεμινιστικής δράσης, συνεχίζουν να διεκδικούν την ορατότητα και τη θέση τους.

Στο νέο μας κύκλο, θα μελετήσουμε τη θηλυκότητα μέσα από το πρίσμα της δημιουργικότητας. Θηλυκότητες που γεννούν - ανθρώπους, ιδέες, αντικείμενα, εικόνες, ιστορίες. Που αλλάζουν τον τρόπο που εκφράζουν το φύλο τους. Που μελετούν και κατασκευάζουν. Που τολμούν να προκαλούν τις αισθήσεις. 

Πώς τα ρούχα πάνω στο σώμα τους λειτουργούν ως εργαλεία έμπνευσης και ενίσχυσης του δημιουργικού εαυτού;

Κάθε συνάντηση μας θα προσπαθεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. Θα ξεκινήσουμε από την κατ ' εξοχήν θηλυκή δημιουργικότητα, τη Μητρότητα, και θα επεκταθούμε σε θηλυκότητες στις Τέχνες, τις Επιστήμες, το Σχεδιασμό. Θα εστιάσουμε σε προσωπικότητες που επαναπροσδιορίζουν με τη δράση τους την πραγματικότητα - τι μας αποκαλύπτει άραγε ο ενδυματολογικός τους κώδικας για αυτό;

Η μόδα ως προσωπική έκφραση και ενέργεια δημιουργικότητας έχει φεμινιστική χροιά. Αυτό θα μας αποκαλυφθεί σταδιακά μέσα από τις συναντήσεις μας. Η θεωρία μόδας και φεμινισμού σε συνδυασμό με τη θηλυκή δράση σε διάφορους τομείς θα μας δείξουν πώς οι θηλυκότητες σχεδιάζουν να αλλάξουν τον κόσμο. Θα μας οδηγήσουν στην τελευταία μας συνάντηση να δημιουργήσουμε κι εμείς το προσωπικό μας μανιφέστο. Πώς βλέπουμε τον εαυτό μας σε μια νέα πραγματικότητα; Τι θα αλλάζαμε; Τι θα κρατούσαμε; Ας το δούμε μαζί.  

Ημερομηνία Έναρξης Συναντήσεων:
14 Οκτωβρίου 2022, 19:00 - 21:30

Αριθμός Συναντήσεων: 10

Κόστος Συμμετοχής:
200€ (+24% ΦΠΑ)
180€ (+24% ΦΠΑ) για φοιτήτριες / φοιτητές και κατόχους ανεργίας

*Το εργαστήριο γίνεται δια ζώσης ενώ δίνεται η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης

Έ β ρ ο υ   1 4 ,  
Μ έ γ α ρ ο   Μ ο υ σ ι κ ή ς
Α θ ή ν α ,   1 1 5 2 7 ,
T   2 1 0 7 7 1 7 5 4 4
i n f o @ f a r o . g r

Επικοινωνηστε μαζι μας