Εισηγητής: Μαριάννα Τηλιοπούλου

Μαριάννα Τηλιοπούλου

Στο συγκεκριμένο μάθημα, θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε όλες αυτές τις τεχνικές yoga που θα μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε και σταδιακά να εξαλείψουμε όλους τους στρεσογόνους παράγοντες. Θα αυξήσουμε τη συνειδητότητα και την επίγνωσή μας, προκειμένου να ανακαλύψουμε ποιοι είναι οι εξατομικευμένοι λόγοι που μας εμποδίζουν από την προσωπική εκπλήρωση της ευτυχίας μας. Τέλος, θα μάθουμε να εφαρμόζουμε τις τεχνικές yoga  όχι μόνο στο στενό πλαίσιο της αίθουσας, αλλά και στην καθημερινότητά μας, με απώτερο στόχο την επανασύνδεση με τον πιο φωτεινό και αισιόδοξο εαυτό μας.

Ένα μάθημα Yoga περιλαμβάνει μια σειρά από σωματικές στάσεις (asanas), αναπνευστικές ασκήσεις (pranayama), διαλογισμό και βαθιά χαλάρωση. Οι asanas προσφέρουν πολλαπλά οφέλη σε όλο το σώμα: ενδυναμώνουν και χαρίζουν ευλυγισία στο μυοσκελετικό σύστημα, βελτιώνουν το ανοσοποιητικό, το καρδιαγγειακό, το αναπνευστικό, το ορμονικό και το πεπτικό σύστημα, αποκαθιστούν τη ροή της ενέργειας στο σώμα και μας προσφέρουν μια συνολική αίσθηση αναζωογόνησης και ευεξίας. Η pranayama αφορά τη διαχείριση και την επέκταση της αναπνοής. Μέσω της βαθιάς και ποιοτικής αναπνοής, το σώμα οξυγονώνεται και τροφοδοτείται με ενέργεια, ο νους εστιάζεται στο παρόν και ηρεμεί, το άγχος μειώνεται, και αποκαθίσταται η εσωτερική αρμονία και χαρά. O διαλογισμός και οι τεχνικές χαλάρωσης βοηθούν στην πλήρη απελευθέρωση των εντάσεων, μας οδηγούν σε βαθιά επίπεδα ολικής χαλάρωσης, επαναφέρουν την ισορροπία, τη γαλήνη και την ουσιαστική ανανέωση σώματος και νου.

Η λέξη yoga προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη yuj και σημαίνει ένωση-σύνδεση. Βασικός στόχος της yoga είναι η εναρμόνιση του σώματος, του νου και του πνεύματος, αλλά και η ευρύτερη σύνδεση μας με το περιβάλλον και τον κόσμο. Η yoga είναι φιλοσοφία, επιστήμη, αλλά και ολιστικό σύστημα θεραπείας που επιφέρει όχι μόνο σωματική ευεξία, αλλά και πνευματική και ψυχική εξισορρόπηση.

Ημέρες και ώρες μαθημάτων:
Τρίτη 20.30-22.00
Πέμπτη 19.00-20.30
Πρώτο μάθημα Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Διάρκεια 12 εβδομάδες
 

Έ β ρ ο υ   1 4 ,  
Μ έ γ α ρ ο   Μ ο υ σ ι κ ή ς
Α θ ή ν α ,   1 1 5 2 7 ,
T   2 1 0 7 7 1 7 5 4 4
i n f o @ f a r o . g r

Επικοινωνηστε μαζι μας