Θεατρικο εργαστηρι για εφηβους και νέους έως 21 ετών

Εισηγητής: Μαριλένα Ρασιδάκη

Μαριλένα Ρασιδάκη

Εισαγωγή στην υποκριτική που απευθύνεται ειδικά σε εφήβους και σε νέους έως 21 ετών.  

Μια σειρά από μαθήματα θεάτρου, μέσα από τα οποία θα εξερευνήσουμε όλες τις πτυχές της τέχνης του ηθοποιού.

Ξεκινώντας από το σώμα μας, θα γνωρίσουμε διαφορετικές τεχνικές θεατρικής κινησιολογίας  και ασκήσεις του σύγχρονου χορού που απελευθερώνουν την κίνηση μας και μας κάνουν διαθέσιμους στο να πειραματιστούμε. Επίσης θα ερευνήσουμε τη λειτουργία της αναπνοής και της φωνής μας .

Θα εισαχθούμε στην υποκριτική μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και τις τεχνικές του devised theatre. Συλλέγοντας εικόνες και φωτογραφίες που μας κινούν το ενδιαφέρον και μας εμπνέουν, θα δημιουργήσουμε ιστορίες, κείμενα, σκηνές, μονόλογους και θα εξερευνήσουμε αυτοσχεδιάζοντας, βιογραφίες  ανθρώπων τους οποίους έχουμε επινοήσει.

Σταδιακά θα περάσουμε στον προφορικό λόγο. Θα μάθουμε να προσεγγίζουμε ποιήματα και λογοτεχνικά κείμενα και να βρίσκουμε τον προσωπικό μας τρόπο να τα επικοινωνούμε μπροστά σε άλλους.

Στη συνέχεια, θα ασχοληθούμε με διαλόγους και σκηνές από θεατρικά έργα, χρησιμοποιώντας όλο το υλικό που διδαχθήκαμε. Θα δουλέψουμε πάνω σε διαφορετικά είδη θεάτρου ανακαλύπτοντας έτσι διαφορετικές προσεγγίσεις.  

Με την ολοκλήρωση του κύκλου των σεμιναρίων, και εφόσον η ομάδα το θέλει, μπορούμε να παρουσιάσουμε μια παράσταση.

Τα παιδιά  διδάσκονται:
α) Τεχνικές σωματικού θεάτρου μέσα από ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς 
β) Ασκήσεις προφορικότητας  με υλικό από τη λογοτεχνία, την ποίηση και την αρχαία τραγωδία
γ) Σκηνές από τα διαφορετικά είδη θεάτρου και τις διαφορετικές θεατρικές μεθόδους.  Μαθαίνουν να αυτοσχεδιάζουν, να αφηγούνται, να προσεγγίζουν γνωστούς θεατρικούς χαρακτήρες, καθώς και θεατρικά και λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματα.

Επίσης, μέσα από τις τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος, αλλά και του θεάτρου γενικότερα, τα παιδιά δημιουργούν δικές τους θεατρικές ιστορίες. Μαθαίνουν να ενσωματώνουν ρόλους που έχουν οι ίδιοι εμπνευστεί και των οποίων την πορεία ερευνούν σε βάθος μέσα από τη συγγραφή, τον αυτοσχεδιασμό την αφήγηση και την κίνηση.

 

Διάρκεια Σεμιναρίου: 15 Οκτωβρίου 2016-13 Μαΐου 2017

Ημέρα και ώρα εργαστηρίου: Σάββατο 17.00 - 19.00

Sign up for Fårö Newsletters

Έ β ρ ο υ   1 4 ,  
Μ έ γ α ρ ο   Μ ο υ σ ι κ ή ς
Α θ ή ν α ,   1 1 5 2 7 ,
T   2 1 0 7 7 1 7 5 4 4
i n f o @ f a r o . g r

Instagram Follow
Επικοινωνηστε μαζι μας