Εισηγητής: Λουίζα Αρκουμανέα

Σειρά συναντήσεων με την δραματολόγο και κριτικό θεάτρου Λουίζα Αρκουμανέα. Στόχος μας η ανάλυση και κατανόηση της θεατρικής εμπειρίας, όπως θα τη βιώσουμε παρακολουθώντας παραστάσεις στις σκηνές της Αθήνας και συζητώντας με επιλεγμένους συντελεστές (κυρίως σκηνοθέτες και ηθοποιούς).

Πόσες διαφορετικές αναγνώσεις αντέχει ένα θεατρικό έργο; Πώς μπορούμε να προσεγγίσουμε τις έννοιες και τους κώδικες μίας παράστασης; Πώς μπορούμε να τη «διαβάσουμε»;

Κάθε παράσταση θα αναλύεται σε τρία στάδια: α) Πρώτη συνάντηση στον χώρο του Fårö, όπου θα παρουσιάζεται η ταυτότητα του συγγραφέα, το background του έργου, τα διάσημα ανεβάσματά του, η σχέση του με το σήμερα κ.ο.κ. Ανάγνωση αποσπασμάτων, σχολιασμός και παρακολούθηση οπτικοακουστικού υλικού. β) Ραντεβού στο θέατρο για παρακολούθηση της παράστασης ως ομάδα Drama Talk (με χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων). Η μέρα θα επιλεγεί ύστερα από συνεννόηση των μελών της ομάδας. γ) Δεύτερη συνάντηση στον χώρο του Fårö, την επόμενη εβδομάδα, για την επεξεργασία εντυπώσεων, ερωτημάτων και προβληματισμών με τη βοήθεια ενός εκ των συντελεστών της παράστασης (π.χ. του σκηνοθέτη). 

Το σεμινάριο θα αρχίσει με τις «Τρεις αδελφές» που παίζονται στο θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Λένα Παπαληγούρα, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ιωάννα Παππά κ.α.

Το Drama Talk δεν συνιστά σειρά διαλέξεων ούτε απευθύνεται σε ειδικούς. Στόχος του είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη γλώσσα του θεάτρου και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης μέσα από τον διάλογο, την παρατήρηση, την παρακολούθηση παραστάσεων, τη μελέτη κειμένων και τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού.

Κάθε Δευτέρα, 19:00 – 21:00

Έναρξη: 7 Νοεμβρίου 2016

Διάρκεια: 10 εβδομάδες minimum (πιθανότητα παράτασης του σεμιναρίου)

 

Έ β ρ ο υ   1 4 ,  
Μ έ γ α ρ ο   Μ ο υ σ ι κ ή ς
Α θ ή ν α ,   1 1 5 2 7 ,
T   2 1 0 7 7 1 7 5 4 4
i n f o @ f a r o . g r

Επικοινωνηστε μαζι μας