Εισηγητής: Κώστας Κουτσουρέλης

Εισηγείται ο Κώστας Κουτσουρέλης

Η λογοτεχνία δεν υπάρχει μόνο τυπωμένη στο χαρτί. Είναι λόγος ζωντανός: προφέρεται, απαγγέλλεται, τραγουδιέται, παριστάνεται, σκηνοθετείται, χορεύεται, εικονογραφείται. Τα σπουδαία κείμενα δεν σφραγίζουν μόνο τη ζωή του μοναχικού αναγνώστη τους. Επιδρούν πάνω μας ακόμη και όταν δεν έτυχε να ασχοληθούμε ποτέ απευθείας μαζί τους. 

Με αφετηρία μας αυτό, θα αναζητήσουμε τη λογοτεχνία και τους μύθους της έξω από τις βιβλιοθήκες και τα ράφια: στους χώρους που γίνονται ατομικό βίωμα και κοινωνικό γεγονός. Στην πόλη και τις μνήμες της, σε αίθουσες συναυλιών, προβολών ή εκθέσεων, στις χίλιες μορφές που παίρνουν πάνω στο σανίδι ή μέσα από ένα μικρόφωνο.

Έτσι, ανάμεσα στ' άλλα, θα περπατήσουμε την σημερινή Αθήνα και τις γειτονιές της με οδηγό τη ζωή και το έργο των μεγάλων της συγγραφέων, από τον Παπαδιαμάντη ώς τη Γενιά του '30. Θα ακούσουμε τους αρχαίους μας συγγραφείς στον φυσικό τους χώρο, στο ύπαιθρο, εκεί όπου για πρώτη φορά ήχησε η φωνή τους. Θα αναζητήσουμε το ξεκίνημα της λογοτεχνίας στις αρχέγονές της μορφές, το τραγούδι και το μύθο. 

Και για να τα γνωρίσουμε όλα αυτά καλύτερα, κατά κάποιον τρόπο "εκ των έσω", θα κάνουμε τα δικά μας πειράματα στο χημείο της δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής.

Διάρκεια σεμιναρίου: 10 δίωρες συναντήσεις

Έναρξη συναντήσεων: Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Κόστος συμμετοχής:

150€ (+24% ΦΠΑ)

135€ (+24% ΦΠΑ) για φοιτητές & ανέργους

Έ β ρ ο υ   1 4 ,  
Μ έ γ α ρ ο   Μ ο υ σ ι κ ή ς
Α θ ή ν α ,   1 1 5 2 7 ,
T   2 1 0 7 7 1 7 5 4 4
i n f o @ f a r o . g r

Επικοινωνηστε μαζι μας