ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ / MASTERCLASSES / EVENTS

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: XMAS EDITION

Εισηγήτρια: Βιβιάνα Μηλιαρέση

Εμψυχώνει η Βιβιάνα Μηλιαρέση

Αυτές τις γιορτές τα παιδιά εμπνέονται από τα Χριστούγεννα για να γράψουν ιστορίες. Φέρτε τους μικρούς μας φίλους σε δύο διαφορετικά θεματικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής όπου η φαντασία και η χαρά παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Εμψυχώτρια των προγραμμάτων η Βιβιάνα Μηλιαρέση (theresastory).
*Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν είτε στο ένα είτε και στα δύο εργαστήρια.

Κόστος συμμετοχής:
Συμμετοχή σε ένα εργαστήριο: 60€ (+ΦΠΑ)
Συμμετοχή και στα δύο εργαστήρια: 60€ + 50€ (+ΦΠΑ)
Έκπτωση 10€ στο δεύτερο αδερφάκι
 

27, 28, 29 Δεκεμβρίου (10.00-13.00):
Απίθανες Πιθανότητες (Ηλικίες Γ’-ΣΤ’ Δημοτικού | Συνολική διάρκεια 9 ώρες)
Τι γίνεται όταν στη ζωή σου εισβάλλουν ξαφνικά μία πιατέλα μελομακάρονα, ένας καταθλιπτικός χιονάνθρωπος, ένα ξεχαρβαλωμένο πιάνο, ένας ηλικιωμένος γάτος, μία θεία που τσιμπάει μάγουλα, ένα ερωτευμένο φάντασμα, μία αποτυχημένη καντάδα και έντεκα κόκκινοι φάκελοι; Τίποτα σπουδαίο, ίσως. Όμως οι ιστορίες συμβαίνουν, λένε, σε αυτούς που ξέρουν να τις διηγηθούν... Σ’ αυτό το εργαστήρι μαθαίνουμε για τη συλλογή στοιχείων, τη δημοσιογραφική έρευνα, την ανεστραμμένη πυραμίδα και μελετάμε από τι υλικά φτιάχνονται οι ιστορίες. Γινόμαστε δημοσιογράφοι-ιστορικοί-ερευνητές με σκοπό στο τέλος του τριήμερου κύκλου να σας σερβίρουμε τις πιο απίθανα πιθανές χριστουγεννιάτικες ιστορίες!

~

3, 4, 5 Ιανουαρίου (10.00-13.00):
Απρόβλεπτες Καμινάδες (Γ’-ΣΤ’ Δημοτικού | Συνολική διάρκεια 9 ώρες)
Έχεις σκεφτεί πώς άμα ψιθυρίσεις τα όνειρά σου στο τζάκι, τα παίρνουν οι καμινάδες και τα κουτσομπολεύουν ανάμεσα στ’ αστέρια; Είναι απρόβλεπτες αυτές οι καμινάδες! Τους χειμώνες οι καπνισμένες τους άκρες μεταμορφώνουν τον ουρανό σ’ έργο τέχνης, τα καλοκαίρια γίνονται φωλιές για να ξαποσταίνουν οι πελαργοί που έρχονται από το νότο ενώ, στα μοντέρνα παραμύθια λειτουργούν και ως πύλες διακτινισμού... Με αφορμή την «παραδοσιακή» καμινάδα του Άγιου Βασίλη, σ’ αυτό το εργαστήρι μαθαίνουμε για τους λογοτεχνικούς συμβολισμούς, το σημαίνον και το σημαινόμενο και μελετάμε τη σημασία της σημειολογίας στη λογοτεχνία. Σκαρφαλώνουμε σε σκεπές, ατενίζουμε από ψηλά, μουντζουρώνουμε τα χαρτιά μας (και τα μυαλά μας) με σκοπό στο τέλος του τριήμερου κύκλου να σας ξεναγήσουμε στις δικές μας απρόβλεπτες καμινάδες!

Sign up for Fårö Newsletters

Έ β ρ ο υ   1 4 ,  
Μ έ γ α ρ ο   Μ ο υ σ ι κ ή ς
Α θ ή ν α ,   1 1 5 2 7 ,
T   2 1 0 7 7 1 7 5 4 4
i n f o @ f a r o . g r

Instagram Follow
Επικοινωνηστε μαζι μας