ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ / MASTERCLASSES / EVENTS

 

«Άγχος και ψυχοσωματικά συμπτώματα – τρόποι διαχείρισης μέσω της Yoga»

Εισηγητής: Έλενα Κότση, Μαριάννα Τηλιοπούλου

Πώς το άγχος επιδρά στην υγεία μας; Ποιο είναι το «κρυφό μήνυμα» της ψυχής στο σώμα; Πώς η Yoga μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους;

Στο πρώτο, θεωρητικό, μέρος του σεμιναρίου θα ασχοληθούμε με ερωτήματα όπως: Ποια είναι η αιτιολογία του άγχους και ποιες οι μακροχρόνιες συνέπειές του; Πώς ορίζουμε τα ψυχοσωματικά συμπτώματα και ποια είναι τα συνηθέστερα; Γιατί θεωρούμε ότι αποτελούν ένα ευεργετικό «συναγερμό», μια άλλη «γλώσσα του σώματος», που καλούμαστε να ακούσουμε και να αποκωδικοποιήσουμε; Επίσης, θα αναφερθούμε στους τρόπους διαχείρισης των ψυχοσωματικών εκδηλώσεων του άγχους στην καθημερινότητά μας.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει βιωματικό μέρος, όπου θα διδαχθούμε βασικές στάσεις (asanas) της Yoga, οι οποίες λειτουργούν θεραπευτικά χαλαρώνοντας το μυϊκό σύστημα, και προσφέρουν μια συνολική αίσθηση αναζωογόνησης και ευεξίας. Θα μάθουμε να διαχειριζόμαστε και να επεκτείνουμε την αναπνοή μας, ανακουφίζοντας τις εντάσεις και ελέγχοντας τις αρνητικές σκέψεις. Τέλος, θα παρουσιάσουμε βασικές τεχνικές εστίασης και διαλογισμού, που θα μας οδηγήσουν σε μια βαθιά, ολική χαλάρωση νου και σώματος.

Εισηγητές:

Έλενα Κότση, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Μαριάννα Τηλιοπούλου, Δασκάλα Yoga

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ώρα: 15:00-20:00

Κόστος σεμιναρίου: 60 ευρώ+ΦΠΑ (μέχρι 16/10), 80 ευρώ+ΦΠΑ (από τις 17/10)

 

Sign up for Fårö Newsletters

Έ β ρ ο υ   1 4 ,  
Μ έ γ α ρ ο   Μ ο υ σ ι κ ή ς
Α θ ή ν α ,   1 1 5 2 7 ,
T   2 1 0 7 7 1 7 5 4 4
i n f o @ f a r o . g r

Instagram Follow
Επικοινωνηστε μαζι μας