ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ / MASTERCLASSES / EVENTS

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΘΟΔΟΥ FELDENKRAIS : ΑΠΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΝΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ

Εισηγητής: Μαρίνα Λαζαρίδη

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΘΟΔΟΥ FELDENKRAIS : ΑΠΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΝΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ

Μαρίνα Λαζαρίδη

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, 18:00-21:00

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, 16:00-19:00

 

Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω όλα τα μέλη του σώματός μου ώστε να υποστηρίζουν την κίνησή μου; Πώς η πιο ολοκληρωμένη αντίληψη για το σώμα μου και τον εαυτό μου συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας της κίνησης και της στάσης του σώματός μου αλλά και στην αποφυγή τραυματισμών και την αντιμετώπιση πόνων;

Καθημερινά κινούμαστε για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες μας χρησιμοποιώντας τα διάφορα μέλη του σώματός μας. Τα χρησιμοποιούμε όμως στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους; Πόσους διαφορετικούς τρόπους έχουμε επιλέξει για να κινούμαστε και πόσο εξαρτημένοι είναι αυτοί από τις συνήθειές μας; Υπάρχουν άλλες επιλογές περισσότερο λειτουργικές;

Στο σεμινάριο θα απομονώσουμε τα διάφορα μέρη του σώματος, θα εξερευνήσουμε τις δυνατότητες και τους περιορισμούς τους και θα βρούμε καινούργιους τρόπους να τα χρησιμοποιήσουμε και να τα εντάξουμε στην συνολική εικόνα που έχει ο καθένας για το σώμα του. Ανασυνθέτοντας την εμπλουτισμένη αυτή εικόνα θα ανακαλύψουμε νέους τρόπους συντονισμού και συνεργασίας των μελών που να συμβάλλουν στην καλύτερη οργάνωση του σώματος.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε δυο τρίωρα. Η πρώτη θεματική θα αφορά στο κάτω τμήμα του σώματος (πέλματα, γόνατα, ισχία) και η δεύτερη στο πάνω (λεκάνη, θώρακας, χέρια, κεφάλι).

Η μέθοδος Feldenkrais

Η μέθοδος Feldenkrais είναι μια βιωματική εκπαιδευτική μέθοδος. Προσεγγίζει συνολικά τον άνθρωπο σαν μια ενότητα σκέψης, συναισθημάτων και δράσεων. Με οδηγό την συνειδητοποιημένη κίνηση βρίσκει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητα του ατόμου· σκοπός είναι η αυτοβελτίωση και η ολοκλήρωση του με τρόπο που να εξυπηρετεί την καθημερινότητά του.

Τα οφέλη είναι πολλαπλά : Βελτίωση της στάσης του σώματος, αντιμετώπιση χρόνιων πόνων, αποκατάσταση τραυματισμών, βελτίωση επιδόσεων σε αθλητές, χορευτές, ηθοποιούς, μουσικούς και σε άλλες δραστηριότητες υψηλών σωματικών απαιτήσεων, αντιμετώπιση νευρολογικών παθήσεων και μυοσκελετικών προβλημάτων. Απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών και κινητικών δυνατοτήτων.

Κόστος συμμετοχής:

Συμμετοχή για το διήμερο (6 ώρες): 50 ευρώ (+ΦΠΑ)

Συμμετοχή για μία μέρα (3 ώρες): 30 ευρώ (+ΦΠΑ) 

Sign up for Fårö Newsletters

Έ β ρ ο υ   1 4 ,  
Μ έ γ α ρ ο   Μ ο υ σ ι κ ή ς
Α θ ή ν α ,   1 1 5 2 7 ,
T   2 1 0 7 7 1 7 5 4 4
i n f o @ f a r o . g r

Instagram Follow
Επικοινωνηστε μαζι μας