ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ / MASTERCLASSES / EVENTS

 

THAI YOGA MASSAGE

Εισηγητής: Μαρίνα Κουτίβα, Μαρία Παπαδοπούλου

Η Μαρίνα Κουτίβα και η Μαρία Παπαδοπούλου μετά από το ταξίδι τους στην Ταϋλάνδη και ολοκληρώνοντας έναν κύκλο μαθημάτων στο Συνεργατικό Στούντιο Λάθος Κίνηση, συνεχίζουν με χαρά να μοιράζονται το άγγιγμα σε ένα σεμινάριο ταυλανδέζικου μασάζ και των εφαρμογών του σε κινητικό επίπεδο στο φιλόξενο Πολυχώρο Fårö.

Το Thai Yoga Massage είναι ένα είδος “ιερού χορού” μεταξύ δύο ανθρώπων που συναντήθηκαν για να ξεμπλοκάρουν μια στάσιμη μορφή ενέργειας στο σώμα. Αποτελεί μία πιο εξελιγμένη και εμπλουτισμένη εκδοχή του παραδοσιακού ταϋλανδέζικου μασαζ, μία αρχαία Ανατολίτικη θεραπευτική τεχνική (Ινδία & Ταυλάνδη). Βασισμένο στην σωστή και ωφέλιμη χρήση της αναπνοής και του φυσικού βάρους του σώματος, το Thai Yoga Massage δουλεύει με πιέσεις κατά μήκος των ενεργειακών γραμμών και εφαρμόζει παθητικές διατάσεις, εξερευνώντας το εύρος κίνησης των αρθρώσεων, μαλακώνοντας τους μύες και ανακουφίζοντας πιθανές μυοσκελετικές παθήσεις. Σημαντικός παράγοντας είναι το χτίσιμο μιας σχέσης εμπιστοσύνης μέσω του αγγίγματος, και η άφεση του “δέκτη” του μασάζ, έτσι ώστε ο “δότης” να μπορέσει όντως να προσφέρει. Οι ρόλοι ''giver'' και ''receiver'' στην πραγματικότητα εναλλάσσονται, καθώς δημιουργείται ένας βουβός διάλογος μεταξύ των σωμάτων με ενεργή ακοή και σεβασμό στην μοναδικότητα του καθε σώματος και της ιστορίας που αυτό φέρει. 

Το σεμινάριο θα είναι επικεντρωμένο στην αποσυμπίεση εντάσεων στη μέση και την κινητοποίηση του ισχύου με πιέσεις, μαλάξεις, διατάσεις ή κινητοποιήσεις , καθώς επίσης και στοιχεία dynamic thai massage. Θα δοθεί και υποστηρικτικό έντυπο υλικό (manual με τις θέσεις που θα προτείνουμε , ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να κάνουν πρακτική εξάσκηση του μασάζ και μετά το πέρας του σεμιναρίου). Στο τελευταίο μέρος του σεμιναρίου, θα εφαρμόσουμε και θα μετατρέψουμε αυτήν την πληροφορία σε κινητικούς κώδικες ,όπου χρησιμοποιώντας ενα ξεκούραστο κι αποσυμπιεσμένο πλέον σώμα, το θεραπευτικό sequencing του ταυλανδέζικου μασαζ αποτελεί οδηγία και αφορμή για κίνηση ως απόρροια της φυσικότητας της αναπνοής και αναγκαίας λειτουργικότητας του σώματος.

Κόστος συμμετοχής:

60€ (+24% ΦΠΑ)

50€ (+24% ΦΠΑ) για φοιτητές και ανέργους

Ημέρες & ώρες διεξαγωγής:

Δευτέρα 3 Ιουλίου, 18.00-21.30

Τρίτη 4 Ιουλίου, 18.00-21.30

Sign up for Fårö Newsletters

Έ β ρ ο υ   1 4 ,  
Μ έ γ α ρ ο   Μ ο υ σ ι κ ή ς
Α θ ή ν α ,   1 1 5 2 7 ,
T   2 1 0 7 7 1 7 5 4 4
i n f o @ f a r o . g r

Instagram Follow
Επικοινωνηστε μαζι μας