Συντονίστρια: Νάσια Μπανιά
Φθινόπωρο 2023

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενδυναμωτικό από το να βάζεις τα χέρια σου να δουλέψουν για να δώσουν νέα πνοή σε ένα αγαπημένο σου ρούχο. Στη σύγχρονη εποχή όπου η πληθώρα ρούχων αφήνει τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και την κοινωνία, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Έχεις κάποιο ρούχο που δεν φοράς πια γιατί το βαρέθηκες; Έχει ένα λεκέ που δεν λέει να φύγει;  Θέλεις να νιώσεις τη χαρά της χειρωνακτικής εργασίας που σε βάζει να χαλαρώσεις και να απομακρυνθείς από το κινητό σου;

Έλα στο δίωρο εργαστήριό μας παρέα με το ρούχο ή την tote bag που θέλεις να αλλάξεις και θα σε μάθουμε τις βασικές βελονιές για να τα κοσμήσεις με ένα φυτικό σχέδιο. Δες το ρούχο σου να αλλάζει και μαζί με αυτό, ο τρόπος που το αντιμετωπίζεις. Εκτίμησέ το,  προσάρμοσέ το στην αισθητική σου και δώσε του αξία αντί να αγοράσεις κάτι άλλο για να το αντικαταστήσεις.

*Είναι αυτό το εργαστήριο για μένα;
Ναι, είναι η απάντηση. Εάν δεν έχεις ξαναπιάσει στα χέρια σου βελόνα, έλα να μάθεις τις βασικές βελονιές. Εάν έχεις ήδη επαφή με το κέντημα, θα εξασκηθείς πάνω στο ύφασμα του ρούχου που θα σε βοηθήσει να τελειοποιήσεις την τεχνική σου ενώ η Νάσια θα είναι εκεί να σε καθοδηγήσει ανάλογα με το επίπεδό σου.

*Το αποφάσισα. Τι πρέπει να φέρω μαζί μου;
Κάποιο ρούχο από μη ελαστικό σταθερό ύφασμα. Ενδεικτικά λινό, ποπλίνα (δηλαδή κάποιο βαμβακερό πουκάμισο), τζιν (παντελόνι ή μπουφάν) ή κάποια tote bag που έχει πάντα ιδανικό ύφασμα. Μπορείς να φέρεις παραπάνω από ένα για να δούμε ποιο είναι το ιδανικότερο για κέντημα.

*Τι θα πάρω μαζί μου;
Το τελάρο, τη βελόνα, την επιφάνεια κεντήματος και ένα φυλλάδιο με αναλυτικές οδηγίες με τα οποία θα μπορέσεις να συνεχίσεις την εξάσκηση σπίτι σου. Ακόμα, δύο χρώματα από τις κλωστές με τις οποίες κέντησες το ύφασμά σου.

*Πότε θα έρθω και πόση ώρα θα κάτσω εκεί;
Το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου. Θα είμαστε παρέα από τις 11π.μ. έως τη 1μ.μ.

*Πού θα σας βρω;
Στον αγαπημένο χώρο μας, Fårö Creative Learning (Έβρου 14, Τ.Κ. 115 27), απέναντι από την πλατεία Μαβίλη.

*Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής;
50 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.) και η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής είναι η 6η Νοεμβρίου.

Έ β ρ ο υ   1 4 ,  
Μ έ γ α ρ ο   Μ ο υ σ ι κ ή ς
Α θ ή ν α ,   1 1 5 2 7 ,
T   2 1 0 7 7 1 7 5 4 4
i n f o @ f a r o . g r

Επικοινωνηστε μαζι μας